Home  Recepten

Couscous

INGREDIENTEN

- 800 gr lamsschouder
- 4 kippenbillen
- 2 ajuinen
- 4 grote wortelen
- 2 rode paprika's
- 2 selderstengels
- 2 kleine raapjes
- 4 tomaten
- 1 courgette
- 2 teentjes look
- Blik kikkererwten
- Ras el hanout kruiden
- Harissa
- Kruidentuiltje tijn/laurlier/peterseliestengels
- 2 liter verse kippebouillon of water met bouillonblokken groeten/kip/vlees
- Peper, Zout

BEREIDING DAG 1

- Lamsvlees aankleuren
- Kippenbillen aankleuren
- Pot deglaceren met wat water en behouden
- Ajuinen stoven
- Wortelen in grote stukken meestoven
- Raapjes in meestoven
- Paprika's meestoven
- Courgette meestoven
- Selder meestoven
- Look meestoven
- Tomaten toevoegen
- Blik kikkererwten toevoegen
- Deglacage toevoegen en verder onder zetten met bouillon
- 3 eetlepels ras el hanout toevoegen
- Kruiden met peper en zout
- Naar smaak scheut Harissa toevoegen
- Geheel doorroeren en kruidentuiltje toevoegen
- Lam en kip toevoegen
- Bouillon toevoegen
- Geheel 2u in de oven op 180°
- Kip uit de pot vissen en plukken in grote stukken, apart bewaren
- Stoofpot afkoelen en nacht laten trekken

BEREIDING DAG 2

- Kip terug toevoegen en stoofpot opwarmen
- Couscouskorrels apart laten wellen in kokend vocht van de stoofpot maar niet op vuur
- Geheel opdienen met gebakken merguez