Ragout van konijn (vol-au-vent van konijn) |
INGREDIENTEN
- 1 Konijn in stukken
- 3 Grote ajuinen
- 2 Wortels
- 4 Flesjes van 33cc Piedboeuf bruin
- Peper, zout, tijm en 3 blaadjes lauwlier
- Bloem
- Witte boterham met mosterd
BEREIDING
- Konijnstukken kruiden
met peper en zout en aanbakken
- Ondertussen ajuin en wortels in stukjes snijden
- Gebakken konijn verwijderen en in zelfde pot ajuin en wortels aanstoven in
genoeg boter
- Gestoofde ajuin en wortels bestrooien met bloem en doorroeren
- Bier toevoegen en geheel opwarmen
- Eénmaal lauw konijnstukken, tijm, lauwlier en boterham (zonder korsten) met
mosterd toevoegen
- Eenmaal het kookpunt bereikt pot in oven van 170° plaatsen geduren 2u30
- Konijn uit kookpot halen en laten afkoelen tot behandelbare temperatuur
- Konijnvlees plukken en terug de pot in
- Geheel goed dooreenroeren en een nacht laten rusten
- De ragout kan dan 's anderdaags zacht opgewarmd worden in microgolf 300 watt
gedurende 20 minuten
- Regelmatig eens roeren tijdens het heropwarmen