Paella in de pot |
INGREDIENTEN
- 4 kipfilets
- 1 pikante chorizoworst
- 2 ajuinen
- 2 rode paprika's
- zakje paellekruiden met safraan
- diepvrieserwten
- zakje diepvries vismengeling
- 1 liter kippebouillon (vers of 1 liter water + 2 bouillonblokjes)
- 300 gram witte langkorrelrijst
BEREIDING
- Snij de kipfilets in
stukken en kleur ze aan, verwijderen
- Snij de chorizoworst in stukjes en bak ze aan, verwijderen
- Snij de ajuin in reepjes en stoof ze aan
- Shij de rode paprika en reepjes en stoof ze aan bij de ajuin
- Voeg de kippeblouillon en paellekruiden toe, peper, zout, doorroeren
- Voeg de diepvrieserwten, diepvriesvismengeling, kip en chorizo toe
- Breng alles naar het kookpunt
- Eenmaal aan het kookpunt pot 1 uur in een oven van 180 graden
- Na 1 uur pot uit de oven en oven naar 150 graden
- Verwijder 25cl vocht uit de pot
- Rijst in de pot, doordoeren
- Pot terug in de oven van 150 graden voor de duur van de gaartijd van de rijst
- Eenmaal alles gaar kan er geserveerd worden
- Indien nodig kan wat van het vocht toegevoegd worden om het wat vochtiger te
maken