Home  Recepten

Scampi provencale

INGREDIENTEN

- 40 scampi
- 2 sjalotten
- 2 groene en 2 rode paprika's
- 3 tomaten
- Teentje look
- Cayennepeper, peper, zout en origano

BEREIDING DEEL 1

- Sjalotten zeer fijn snijden en aanstoven
- Scampi kruiden peper/zout/cayennepeper en meebakken
- Scampi verwijderen uit pan
- In kleine blokjes gesneden paprika's laten meestoven
- Paprika in kleine blokjes snijden en laten meestoven
- Tomaten ontvellen/ontpitten, snijden in blokjes en toevoegen
- Fijn gesneden teentje look toevoegen
- Groenten op zacht vuurtje laten garen, eerst met deksel, dan wat zonder
- Eenmaal gaar scampi toevoegen, doorroeren en van vuur halen
- Nacht geheel laten rusten en trekken in koelkast

BEREIDING DEEL 2

- Geheel zacht opwarmen in microgolf (450 watt)
- Dresseren in pannetje
- Wat bestrooien met geraspte mozarella, geraspte oude italiaanse kaas en origano
- Kort gratineren onder de grill