Home  Recepten

Tartiflette

INGREDIENTEN

- Vastkokende aardappelen
- 400 gr gerookte spekreepjes
- 3 à 4 ajuinen
- Grote bol (450 gr) Reblochon kaas
- 1 liter volle room
- Gerookte ham
- Sla
- Peper, Zout

BEREIDING DAG VOORDIEN

- Snij de ajuin in brokjes en stoof aan
- Voeg spek toe en stoof verder aan, grootste vocht laten verdampen
- Bedek de ovenschotel tot 1/3 met schijfjes aardappel, elke laag kruiden peper/zout
- Voeg het spek met ajuin toe
- Ontdoe de Reblochon van zijn korst en hou die voor de volgende dag
- Snij de Reblochon in repen en vervolgens in blokjes
- Plaats de blokjes overal tussen het spek en ajuin
- Bedek verder met schijfjes aardappel en kruid elke laag met peper/zout
- Hou wat marge bovenaan de ovenschotel om later de korst te voorzien
- Overgiet het geheel met de room tot alles onder staat
- Bedek de overschotel met aluminiumfolie en voorzie dampgaten langs de zijkant
- Gaar de schotel in een oven van 180 graden tot de aardappel gaar is (al gauw 90 à 120 minuten)
- Haal de schotel uit de oven en laat die een nacht rusten

BEREIDING DAG ZELF

- Overdek de schotel met aluminiumfolie en warm hem 20 minuten op in een oven van 180 graden
- Snij de gespaarde korst van de Reblochon in repen
- Na 20 minuten haal de schotel uit de oven en bedek die met de repen korst
- Plaats de schotel terug in de oven zonder aluminiumfolie en warm hem verder op
- Verwijder de schotel als alles mooi warm is en de korst mooi krokant is geworden
- Opdienen met gerookte hesp en sla